Vanliga frågor om kort
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Kan jag lägga till fler sidor på ett kort?

Det är inte möjligt att lägga till extra sidor på kortet. Men om du har valt en platt layout (2 sidor) kan du ofta få samma layout i vikt format (4 sidor) genom att gå tillbaka till sidan med layouterna och välja ett annat format.

Kan jag lägga till flera foton i en kortdesign?

Ja, du kan lägga till flera foton på dina kort. Du kan göra detta genom att lägga till en ny bildruta på kortet där du kan lägga till ett foto.

Kan jag redigera de fyra sidorna av ett vikt kort?

Ja, du kan lägga till text och bilder på de fyra sidorna av ett vikt kort från en PC eller bärbar dator.

Kan jag radera baksidan av vykortet?

Adressraden och stämpellådan är en del av mallen och kan inte tas bort. Om du behöver baksidan av kortet för att vara tom, välj en annan design.

Kan jag lämna baksidan av mina kort tom?

Kontrollera i designeditorn och i varukorgen om baksidan är tom eller om det finns ett mönster.

• Om det finns ett mönster kan det inte tas bort.

• Om det finns en helsidesbildram som du inte fyller med ett foto, skrivs bakgrunden ut – som syns i varukorgens förhandsvisning.

• Om du väljer glansig beläggning (på vårt silke card stock), appliceras detta endast på framsidan vid platta kort, och framsidan+baksidan vid vikta kort.

Obs: Kontrollera om det finns en exempeltext på dina kort. Om den är det, redigera den antingen med din egen text eller radera den om du vill ha en tom sida, annars kan provtexten skrivas ut av misstag.

Kan jag beställa tomma bordskort?

Ja, du kan lägga till tomma placeringskort. Om du vill beställa alla placeringskort tomma, kan du följa dessa steg: Tomma placeringskort

Kan jag beställa kort endast utan kuvert?

Ja, du kan endast beställa kort utan kuvert. Att lägga till kuvert är ett alternativ vid utcheckning eftersom det inte automatiskt ingår i din beställning.

Can I order cards with rounded corners?

För några av korten erbjuder vi två typer av trim: skarpt och rundat. För närvarande är trim tillgängligt för platta A5- och A6-kort. Andra format stöder inte trimningsalternativ.

Kan jag beställa provkort?

Varje kund kan köpa 1 prov per beställning och max 3 prover per år. Ett prov, om tillgängligt för varianten av produkten, kommer fortfarande att bestå av 10 kort när de produceras och skickas, men kommer att ha motsvarande kostnad för ett enstaka kort.

Kan jag skriva ut på baksidan av ett närvarobekräftelsekort?

Baksidan av närvarobekräftelsekorten är vit. Vi kan inte skriva ut på den här sidan, men du kan skriva något för hand om du vill.

Kan jag skriva ut på baksidan av ett OSA-kort?

OSA-kortens baksida är tom (vit). Vi kommer inte att kunna skriva ut på denna sida, däremot kan du skriva för hand om du vill.

Kan jag skriva ut/redigera baksidan av placeringskorten?

Det är inte möjligt att redigera baksidan av ett placeringskort.

Kan jag ta bort bilderna på insidan av ett kort?

Du kan anpassa korten och lägga till eller ta bort bilder.

I många av våra designs kommer du att se bilder som läggs till som exempel. Om du inte tar bort den blir sidan tom. Exempelbilden kommer inte att skrivas ut.

Kan jag skicka in en text på främmande språk?

Vi stöder bara latinska alfabet/tecken för tillfället. Men om du gillar att inkludera andra utländska tecken (som kinesiska, japanska, etc), är det möjligt att inkludera dem i kortet som en bild med minst 300 dpi upplösning.

Kan jag ladda upp min egen design?

Det är möjligt att ladda upp din egen, anpassade design. Du kan ladda upp din egen design med hjälp av mallarna "Ladda upp din design"som är synliga i varje kategori och använd sedan knappen "lägg till bild". De filformat som stöds inkluderar JPEG och PDF (en fil per sida). Den faktiska storleken på korten anges när du väljer en storlek och format (under miniatyrbilden 'Ladda upp din design'). Det finns inget vertikalt alternativ för detta, men du kan rotera din bild och text enligt dina önskemål.

Anpassning är helt gratis och kostar inte extra. Du kan ladda upp foton (så många du vill), skriva din egen text och ändra stilar, storlekar och färger på teckensnitt i textrutor.

Observera dock att vi är en självbetjäningsplattform och kommer inte att kunna granska beställningen innan den är utskriven. Se förhandsvisningen på kassasidan och beställ när du är helt nöjd.

Kan jag skriva på korten?

Om du vill skriva på dina kort, välj matt kartong. Det går att skriva på sidenkartong men inte på de områden där glansig beläggning appliceras (ska du välja det alternativet). Blank beläggning appliceras endast på framsidan av ett platt format eller på de yttre sidorna av vikta produkter (fram och bak). Det betyder att du kan skriva på innersidorna av en belagd, vikt produkt.

Kan baksidan av kortet lämnas tom?

Kolla designredigeraren och varukorgen för att se om baksidan är tom eller om det finns ett mönster. Om det finns ett mönster kan det inte tas bort. Observera att om det finns en helsidesbildram som inte är fylld med ett foto, kommer bakgrunden att skrivas ut tom som visas i förhandsvisningen av kundvagnen.

Observera också att om du väljer ett glansigt lager så gäller detta endast på framsidan för platta kort, och på framsidan + baksidan för vikta kort, så du kan alltid skriva på baksidan (platta kort) eller insidan (vikta kort) ).

Kan du ändra en design åt mig?

Våra mönster är skapade av professionella inom grafisk design och är en enda bildfil som vi inte kan ändra enskilda delar till. Vi är en självbetjäningsplattform och du kan anpassa många saker i mallen: du kan ladda upp foton, skriva din egen text och ändra stilar, storlekar och färger på teckensnitt i textrutor.

Om det finns olika färgalternativ kommer du att se dessa på hemsidan i det ögonblick du väljer mellan design (de färgade rutorna bredvid). Utöver dessa gör vi inga skräddarsydda justeringar av design - välj en annan design i det här fallet. Observera att vi har ett "Create Your Own"-alternativ när du väljer mellan design, där du kan börja med en tom mall och lägga till text- eller bildrutor som du vill.

Erbjuder du en tom mall för kort?

Ja, du kan designa ditt eget kort och sedan ladda upp det till våra tomma mallar som finns i alla format och storlekar. Hitta de tomma mallarna här.

Obs: Detta är för närvarande inte tillgängligt på webbplatser i USA, AU och Nya Zeeland.

Erbjuder ni platskort?

Vi erbjuder platt och vikt bordskort. Vi har en mängd olika mönster att välja mellan. Du kan enkelt lägga en beställning från Optimalprint-appen eller från webben.

Obs: Detta är för närvarande inte tillgängligt i USA, NZ och AU

Hur kan jag ändra kortstorleken?

Vi kan inte överföra din redigerade design (dina foton och/eller text) till en annan storlek eller format av samma design. I det här fallet måste du välja format/storlek som du vill ta emot och skapa korten igen.

Du hittar de tillgängliga formaten för en viss design listade när du väljer en design (på pc/laptop, under miniatyrbilden; på mobil/surfplatta när du trycker på en design, svep sedan åt vänster/höger)

Observera också att om du redan har lagt en beställning med fel storlek kan du avbryta beställningen 30 minuter efter att du har lagt in och pengarna återbetalas automatiskt. För att göra detta, gå till Mitt konto > Dina beställningar.

Hur många kort kan jag beställa?

Vi tillhandahåller kort med 10-tal och du kan beställa så många kort du vill. För att välja antal kort, lägg först dem i din varukorg. Du kommer att se en rullgardinsmeny med förinställda kvantiteter.

Om du vill beställa fler än 300 kort av samma design behöver du bara klicka på knappen "duplicera".

Vad betyder kortet "platt no inside"?

Vi erbjuder två kortformat: vikt eller platt. Platt ingen insida betyder att kortet inte har något veck att vika.

Vad är den grå ramen runt kortet?

Den grå ramen på skärmen är ett "bleed area" på ca 4 mm, där vi klipper korten i produktionsprocessen.

Trim: den slutliga storleken på de tryckta produkterna kallas för trimstorleken.

Blödning: detta är området utanför trimlinjen som kommer att skäras av. Även om det i slutändan tas bort är det fortfarande viktigt för produktionen av din produkt.

Om du har ett foto som går upp till kanten av kortet, bör denna "blödning" täckas av ditt foto. Detta förhindrar att en vit linje uppstår mellan fotot och kortets kant, eftersom vi inte kan förutsäga exakt var skärningen i detta 4 mm-område kommer att vara (det är en mekanisk process).

Var noga med att inte inkludera någon text i detta område eftersom det sannolikt kommer att skäras av.

Vad är ditt sätt att skriva ut?

På Optimalprint använder vi endast professionella digitala tryckpressar - HP Indog och Xerox iGen. Papperet som vi använder är ett miljövänligt certifierat papper.

Var kan jag spara min kortdesign?

Du kan lagra dina kort i utkast (för att göra detta, använd alternativet "Spara" när du designar eller i korgen). Du kan också lägga designen i varukorgen om du är inloggad på ditt konto, så stannar den där.

För webbplatser i USA, Nya Zeeland och Australien. Du kan spara kartorna i ditt utkast genom att klicka på "Avsluta" och sedan "Spara och avsluta".

Varför fick jag extra kort med min beställning?

Ibland inkluderar vi extra kort i beställningar, vilket kan göra att det verkar som om något saknas eller att du har fått mer än förväntat. Detta sker vanligtvis med provbeställningar, eftersom vi trycker i satser om 10 kort. Dessa extra kort är gratis och kan användas som backup eller minnessaker. Du kommer bara att debiteras för den mängd du valde innan kassan. Även om vi strävar efter att begränsa detta av miljöskäl, kan vi inte garantera extra varor vid varje beställning. Dessutom kommer beställningar med extra kort inte att innehålla ytterligare kuvert.

Kommer Optimalprint-logotypen att tryckas på mina kort?

Logotypen representerar vårt åtagande att säkerställa full belåtenhet på varje beställning som görs med Optimalprint och den kan tryckas på baksidan av ditt vikta kort beroende på kortkategori och design.

Du kommer att kunna se logotypen på den fjärde sidan av ditt kort medan du redigerar och förhandsgranskar din design. Om den inte syns på den fjärde sidan kommer ingen logotyp att skrivas ut. Även om vi förstår att du föredrar ett logofritt kort, är det tyvärr inte möjligt att ta bort logotypen.

Kan jag ändra storleken på de kort jag skapade?

När du väl börjar göra ett kort eller anpassa det kan du inte ändra dess storlek längre. Om du vill ha en annan storlek måste du börja om och skapa ett nytt kort med den storlek du vill ha.

Hur man tar bort exempelbilden/fotot på kortet.

För att ta bort exempelbilden på kortet, notera att den nedtonade provbilden är en del av mallen. Om du inte vill lägga till en bild kan du lämna bildrutan tom och fortsätta att lägga till kortet i din varukorg. När du kontrollerar förhandsvisningen i din varukorg kommer sidan med exempelbilden att visas tom. Ingen ytterligare åtgärd behövs, eftersom provbilden inte kommer att visas i slutprodukten.

Kan jag lägga till min QR-kod på korten?

Det är möjligt att lägga till en QR-kod till din design. Allt du behöver göra är att lägga till en "bildruta", flytta den och ladda upp din QR-kod. Det är viktigt att notera att bilden av din QR-kod måste vara skarp eller inte suddig så att den fungerar när den väl har skrivits ut.

Finns det något sätt att inkludera adresser på kuverten?

Du kan inte anpassa kuvert med specifika mönster eller text. Du kan bara välja mellan standard- eller premiumtyper.

Kan jag beställa kort som har olika design?

Om du letar efter placeringskort kan du enkelt beställa kort med olika namn på var och en. För andra typer av kort kan du beställa ett set med 10 kort, alla med samma design. Det betyder att om du vill beställa 10 bröllopskort så går det inte att anpassa varje kort individuellt just nu. Vi förbättrar ständigt våra produkter och hoppas kunna erbjuda fler anpassningsmöjligheter i framtiden. Tack för din förståelse!

När jag ordnar namnen för ett placeringskort flyttas placeringen av ett annat placeringskort.

Om du gör ändringar i ett element på platskorten kommer ändringarna att gälla alla namn på platskorten.

För att komma runt detta kan du separera långa namn eller namn som kräver två rader på olika platskort. Det betyder att du kommer att ha två uppsättningar placeringskort i din korg: en uppsättning för placeringskort med korta eller enradiga namn, och en annan uppsättning för placeringskort med långa eller tvåradiga namn.

Kan jag lägga till ytterligare en text på platskorten, inte bara namn?

I våra placeringskort finns bara en textruta tillgänglig. Det betyder att du bara kan lägga till text i den enda textrutan. På grund av detta är det inte möjligt att lägga till ytterligare text till andra delar av kortet förutom där textrutan finns. Du kan dock fortfarande ändra platsen för textrutan för att passa dina designbehov.

Vi hoppas att detta hjälper till att förtydliga anpassningsalternativen för dina placeringskort!