Vanlige spørsmål om kort
Oppdatert over en uke siden

Kan jeg legge til flere sider på et kort?

Det er ikke mulig å legge til ekstra sider på kortet. Men har du valgt en flat layout (2 sider), kan du ofte få samme layout i foldet format (4 sider) ved å gå tilbake til siden med layoutene og velge et annet format.

Hvis du ser etter blanke sider inne i kortet, vær oppmerksom på at kortet vil skrives ut slik du ser det i layoutredigereren og forhåndsvisningen i handlekurven. Hvis du ser en tom side, vil siden forbli tom når den skrives ut. Hvis det er et mønster eller bakgrunn, vil dette skrives ut og kan ikke fjernes.

Kan jeg legge til flere bilder i et kortdesign?

Ja, du kan legge til flere bilder på kortene dine. Du kan gjøre dette ved å legge til en ny bildeboks på kortet hvor du kan legge til et bilde.

Kan jeg redigere de 4 sidene av et brettet kort?

Ja, du kan legge til tekst og bilder på de 4 sidene av et brettet kort fra en PC eller bærbar PC.

Kan jeg slette baksiden av postkortet?

Adresselinjen og stempelboksen er en del av malen og kan ikke fjernes. Hvis du trenger at baksiden av kortet skal være blank, vennligst velg et annet design.

Kan jeg la baksiden av kortene mine være tomme?

Vennligst sjekk i designeditoren og i handlekurven om baksiden er blank eller om det er et mønster.

• Hvis det er et mønster, kan det ikke fjernes.

• Hvis det er en helsides bilderamme som du ikke fyller med et bilde, vil bakgrunnen skrives ut – som synlig i forhåndsvisningen av handlekurven.

• Velger du blank belegg (på vår silkekartong), påføres dette kun på forsiden ved flate kort, og forsiden+bakside ved brettede kort.

Merk: Vennligst sjekk om det er en eksempeltekst på kortene dine. Hvis det er det, kan du enten redigere den med din egen tekst eller slette den hvis du vil ha en tom side, ellers kan eksempelteksten skrives ut ved en feiltakelse.

Kan jeg bestille tomme bordkort?

Ja, du kan legge til tomme bordkort. Hvis du ønsker å bestille alle bordkort tomme, kan du følge disse trinnene: Blanke bordkort

Kan jeg bestille kort kun uten konvolutter?

Ja, du kan kun bestille kort uten konvolutter. Å legge til konvolutter er et alternativ ved utsjekking, da det ikke automatisk er inkludert i bestillingen din.

Kan jeg bestille kort med avrundede hjørner?Kan jeg bestille kort med avrundede hjørner?

For noen av kortene tilbyr vi to typer trim: skarp og avrundet. Foreløpig er trim tilgjengelig for flate A5- og A6-kort. Andre formater støtter ikke trimalternativer.

Kan jeg bestille prøvekort?

Hver kunde kan kjøpe 1 prøve per bestilling og maksimalt 3 prøver per år. Én prøve, hvis den er tilgjengelig for variasjonen av produktet, vil fortsatt bestå av 10 kort når de produseres og sendes, men vil ha tilsvarende pris for ett enkelt kort.

Kan jeg skrive ut på baksiden av et fremmøtebekreftelseskort?

Baksiden av fremmøtebekreftelseskortene er hvite. Vi kan ikke trykke på denne siden, men du kan skrive noe for hånd om du vil.

Kan jeg skrive ut på baksiden av et RSVP-kort?

RSVP-kortenes bakside er blank (hvit). Vi vil ikke kunne skrive ut på denne siden, men du kan skrive for hånd om du ønsker det.

Kan jeg skrive ut/redigere baksiden av bordkortene?

Kan jeg skrive ut/redigere Det er ikke mulig å redigere baksiden av et bordkort. baksiden av bordkortene?

Kan jeg fjerne bildene på innsiden av et kort?

Du kan tilpasse kortene og legge til eller fjerne bilder.

I mange av våre design vil du se bilder lagt til som et eksempel. Hvis du ikke fjerner den, vil siden være tom. Eksempelbildet vil ikke bli skrevet ut.

Kan jeg sende inn en fremmedspråklig tekst?

Vi støtter kun latinske alfabeter/tegn for øyeblikket. Men hvis du liker å inkludere andre utenlandske tegn (som kinesisk, japansk, osv.), er det mulig å inkludere dem på kortet som et bilde med minst 300 dpi oppløsning.

Kan jeg laste opp mitt eget design?

Det er mulig å laste opp ditt eget tilpassede design. Du kan laste opp ditt eget design ved å bruke "Last opp designet ditt" maler som er synlige i hver kategori, og bruk deretter 'legg til bilde'-knappen. De støttede filformatene inkluderer JPEG og PDF (en fil per side). Den faktiske størrelsen på kortene oppgis når du velger en størrelse og et format (under «Siste opp ditt design»-miniatyrbilde). Det er ikke noe vertikalt alternativ for dette, men du kan rotere bildet og teksten etter eget ønske.​

Tilpasning er helt gratis og koster ikke ekstra. Du kan laste opp bilder (så mange du vil), skrive inn din egen tekst og endre stiler, størrelser og farger på skrifttyper i tekstbokser.

Vær imidlertid oppmerksom på at vi er en selvbetjeningsplattform og vil ikke kunne gjennomgå bestillingen før den er skrevet ut. Vennligst se forhåndsvisningen på betalingssiden og legg inn bestillingen når du er helt fornøyd.

Kan jeg skrive på kortene?

Hvis du vil skrive på kortene dine, velg matt kartong. Det er mulig å skrive på silkekartong, men ikke på områdene der glanset belegg påføres (skal du velge det alternativet). Glanset belegg påføres kun på forsiden av et flatt format eller på yttersidene av brettede produkter (forside og bakside). Dette betyr at du kan skrive på innsiden av et belagt, brettet produkt.

Kan baksiden av kortet være blank?

Sjekk designeditoren og handlekurven for å se om baksiden er blank eller om det er et mønster. Hvis det er et mønster, kan det ikke fjernes. Vær oppmerksom på at hvis det er en helsides bilderamme som ikke er fylt med et bilde, vil bakgrunnen skrives ut tom som vist i forhåndsvisningen av handlekurven.

Vær også oppmerksom på at hvis du velger et glanset lag, gjelder dette kun på forsiden for flate kort, og på forsiden + baksiden for brettede kort, slik at du alltid kan skrive på baksiden (flate kort) eller innsiden (brettede kort). ).

Kan du endre et design for meg?

Designene våre er laget av fagfolk innen grafisk design og er en enkelt bildefil som vi ikke kan endre individuelle deler til. Vi er en selvbetjent plattform og du kan tilpasse mange ting i malen: du kan laste opp bilder, skrive inn din egen tekst og endre stiler, størrelser og farger på fonter i tekstbokser.

Hvis det er forskjellige fargealternativer tilgjengelig, vil du se disse på nettsiden i det øyeblikket du velger mellom design (de fargede boksene ved siden av). Utover disse gjør vi ikke tilpassede justeringer av design - vennligst velg et annet design i dette tilfellet. Merk at vi har et "Lag din egen"-alternativ når du velger mellom design, hvor du kan starte med en tom mal og legge til tekst- eller bildebokser som du ønsker.

Tilbyr du en tom mal for kort?

Ja, du kan designe ditt eget kort og deretter laste det opp til våre tomme maler tilgjengelig i alle formater og størrelser. Finn de tomme malene her.

Merk: Dette er foreløpig ikke tilgjengelig på nettsidene til USA, AU og New Zealand.

Tilbyr dere bordkort?

Vi tilbyr flatt og brettet bordkort. Vi har en rekke design å velge mellom. Du kan enkelt legge inn en bestilling fra Optimalprint-appen eller fra nettet.

Merk: Dette er for øyeblikket ikke tilgjengelig i USA, NZ og AU

Hvordan kan jeg endre kortstørrelsen?

Vi kan ikke overføre ditt redigerte design (dine bilder og/eller tekst) til en annen størrelse eller format med samme design. I dette tilfellet må du velge formatet/størrelsen du ønsker å motta og lage kortene på nytt.

Du finner formatene som er tilgjengelige for et bestemt design oppført når du velger et design (på pc/bærbar, under miniatyrbildet; på mobil/nettbrett når du trykker på et design, så sveiper du til venstre/høyre)

Vær også oppmerksom på at hvis du allerede har lagt inn en bestilling med feil størrelse, kan du kansellere bestillingen 30 minutter etter at du har lagt inn og pengene vil bli refundert automatisk. For å gjøre dette, gå til Min konto > Dine bestillinger.

Hvor mange kort kan jeg bestille?

Vi leverer kort med 10s og du kan bestille så mange kort du vil. For å velge antall kort, legg dem først i kurven din. Du vil se en rullegardinmeny med forhåndsinnstilte mengder.

Hvis du ønsker å bestille mer enn 300 kort av samme design, er alt du trenger å gjøre å klikke på "dupliser"-knappen.

Hva betyr kortet "flat no inside"?

Vi tilbyr to kortformater: brettet eller flatt. Flat no inside betyr at kortet ikke har noen fold å brette.

Hva er den grå rammen rundt kortet?

Den grå rammen på skjermen er et "bleed-område" på ca 4 mm, hvor vi klipper kortene i produksjonsprosessen.

Trim: den endelige størrelsen på de trykte produktene blir referert til som trimstørrelsen.

Bleed: dette er området utenfor trimlinjen som vil bli avskåret. Selv om det til slutt blir fjernet, er det fortsatt viktig for produksjonen av produktet ditt.

Hvis du har et bilde som går opp til kanten av kortet, bør denne "blødningen" dekkes av bildet ditt. Dette forhindrer en hvit linje mellom bildet og kortets kant, siden vi ikke kan forutsi nøyaktig hvor kuttet i dette 4 mm-området vil være (det er en mekanisk prosess).

Vær forsiktig så du ikke tar med noen tekst i dette området, da det sannsynligvis vil bli kuttet av.

Hva er din utskriftsmetode?

Hos Optimalprint bruker vi kun profesjonelle digitale trykkpresser - HP Indog og Xerox iGen. Papiret vi bruker er et miljøvennlig papir.

Hvor kan jeg lagre kortdesignet mitt?

Du kan lagre kortene dine i utkast (for å gjøre dette, bruk "Lagre"-alternativet når du designer eller i kurven). Du kan også legge designet i handlekurven hvis du er logget inn på din konto, og det blir værende der.

For nettsteder i USA, New Zealand og Australia. Du kan lagre kartene i utkastet ditt ved å klikke "Avslutt" og deretter "Lagre og avslutt".

Hvorfor fikk jeg ekstra kort med bestillingen min?

Noen ganger inkluderer vi ekstra kort i bestillinger, noe som kan få det til å virke som om noe mangler eller du har mottatt mer enn forventet. Dette skjer vanligvis med prøvebestillinger, da vi skriver ut i grupper på 10 kort. Disse ekstra kortene er gratis og kan brukes som backup eller minnesmerker. Du vil kun bli belastet for mengden du valgte før utsjekking. Selv om vi tar sikte på å begrense dette av miljømessige årsaker, kan vi ikke garantere ekstra varer ved hver bestilling. Bestillinger med ekstra kort vil heller ikke inkludere ekstra konvolutter.

Vil Optimalprint-logoen bli trykt på kortene mine?

Logoen representerer vår forpliktelse til å sikre full tilfredshet på hver bestilling som legges inn med Optimalprint, og den kan trykkes på baksiden av det brettede kortet ditt avhengig av kortkategori og design.

Du vil kunne se logoen på den fjerde siden av kortet ditt mens du redigerer og forhåndsviser designet. Hvis den ikke vises på den fjerde siden, vil ingen logo bli skrevet ut. Selv om vi forstår at du foretrekker et logofritt kort, er det dessverre ikke mulig å fjerne logoen

Kan jeg endre størrelsen på kortene jeg har laget?

Når du begynner å lage et kort eller tilpasse det, kan du ikke endre størrelsen på det lenger. Hvis du vil ha en annen størrelse, må du begynne på nytt og lage et nytt kort med den størrelsen du ønsker.

Slik sletter du eksempelbildet/bildet på kortet.

For å slette eksempelbildet på kortet, merk at det nedtonede eksempelbildet er en del av malen. Hvis du ikke vil legge til et bilde, kan du la bildeboksen stå tom og fortsette å legge kortet til kurven din. Når du sjekker forhåndsvisningen i handlekurven din, vil siden med eksempelbildet vises tom. Ingen ytterligere handling er nødvendig, siden eksempelbildet ikke vises i det endelige produktet.

Kan jeg legge til QR-koden min på kortene?

Det er mulig å legge til en QR-kode til designet ditt. Alt du trenger å gjøre er å legge til en "bildeboks", flytte den og laste opp QR-koden din. Det er viktig å merke seg at bildet av QR-koden må være skarpt eller ikke uskarpt slik at det fungerer når det er skrevet ut.

Er det noen måte å inkludere adresser på konvoluttene?

Du kan ikke tilpasse konvolutter med spesifikke design eller tekst. Du kan kun velge mellom standard- eller premiumtyper.

Kan jeg bestille kort som har forskjellig design?

Er du ute etter bordkort kan du enkelt bestille kort med forskjellige navn på hvert enkelt. For andre typer kort kan du bestille et sett med 10 kort, alle med samme design. Dette betyr at dersom du ønsker å bestille 10 bryllupskort, er det ikke mulig å tilpasse hvert kort individuelt på dette tidspunktet. Vi forbedrer kontinuerlig produktene våre og håper å tilby flere tilpasningsmuligheter i fremtiden. Takk for forståelsen!

Når jeg ordner navnene for ett stedskort, flyttes plasseringen til et annet stedskort.

Hvis du gjør endringer i ett element på stedskortene, vil endringene gjelde for alle navn på stedskortene.

For å omgå dette kan du skille lange navn eller navn som krever to linjer på forskjellige bordkort. Dette betyr at du vil ha to sett med bordkort i kurven din: ett sett for plasskort med korte eller enkeltlinjers navn, og et annet sett for plasskort med lange eller to-linjers navn.

Kan jeg legge til en annen tekst på bordkortene, ikke bare navn?

I bordkortene våre er det kun én tilgjengelig tekstboks. Dette betyr at du bare kan legge til tekst i den enkelt tekstboksen. På grunn av dette er det ikke mulig å legge til ekstra tekst til andre deler av kortet enn der tekstboksen er plassert. Du kan imidlertid fortsatt endre plasseringen av tekstboksen for å passe dine designbehov.

Vi håper dette bidrar til å tydeliggjøre tilpasningsalternativene for bordkortene dine!