Gå til hovedinnhold
Alle samlingerProdukterKalendere
Vanlige spørsmål om kalendere

Hvor mange sider har kalendere?

Avhengig av formatet vil kalenderne våre ha 13 sider for en dobbel A4-størrelse (stort liggende) eller 7 sider for resten av størrelsene.​

Den siste siden er tom, og du vil ikke kunne legge til et ekstra bilde på den siste siden. Du kan laste opp så mange bilder du vil. 13 bilder er minimum, og maksimalt 48 bilder kan plasseres på de indre sidene i kalenderen (hvis du velger 4-bilde layout). Alle bildene du har lastet opp vil være tilgjengelige å velge mellom når du trykker på Bilder-alternativet.

Merk: Alle kalendere vil bli skrevet ut på begge sider av sidene. Vi gjør dette av miljøhensyn og vi bruker kun metoder og papir sertifisert på våre kalendere for miljøvennlighet og produserer nær leveringsadressen, som alle reduserer karbonutslipp.

Kan jeg bestille en kalender på forhånd og få den sendt senere?

Nei, dette er ikke mulig. Når du har lagt inn bestillingen, sendes kalenderen din til utskrift umiddelbart, og hvordan den ser ut i forhåndsvisningen i kurven, er hvordan den vil bli skrevet ut. Vi oppdaterer kalenderne for neste år i god tid før jul, slik at du kan bestille en kalender i tide.​

Hvordan kan jeg endre kalenderstørrelsen?

YDu kan velge formatet på kalenderen ved å klikke på ikonene som viser de forskjellige formatene under designet på designsiden (siden der du velger kalenderen du vil lage).

Når du har begynt å lage kalenderen, er det dessverre ikke mulig å endre format/størrelse, og du må gå tilbake til designsiden for å velge format. Det er heller ikke mulig å endre formatet/størrelsen på kalenderen du allerede har laget. Hvis du vil omorganisere en kalender og vil ha den i et annet format/størrelse, må du lage en ny kalender tilbake fra bunnen av og velge formatet/størrelsen du ønsker for kalenderen.

Er 'Optimalprint'-logoen trykt på kalendere?

Optimalprint-logoen er ikke trykt på kalendere.

Hvilke retningslinjer bør jeg vite når jeg sender inn bildene mine for en kalender?

For optimale resultater anbefaler vi å følge retningslinjene nedenfor:

• Unngå å bruke bilder hentet fra meldingsplattformer som WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage, Instagram og Facebook, siden kvaliteten kan ha blitt komprimert.

• Når det er mulig, bruk originalbildene. Hvis du mottar et bilde fra en venn eller et familiemedlem, ber du dem sende deg filen via e-post, Google Foto eller Dropbox, siden disse plattformene ikke komprimerer filer.

• Gi originalbildet tatt med digitalkameraet ditt, helst i den høyeste tilgjengelige oppløsningen (målt i piksler/DPI). En minimumsoppløsning på 300 DPI kreves for å sikre skarp utskriftskvalitet.

• For fotokollasjer er det tilrådelig å bruke mindre bilder fordi de gjennomgår komprimering for å passe inn i rammen. Opplasting av bilder med for høy oppløsning kan føre til pikselering.

Jeg lager en kalender, men størrelsen er uklar.

Hvis kalenderen din er merket med «Dobbel», for eksempel «Large Landscape Double», betyr det at den viste størrelsen refererer til kalenderens dimensjoner når den er helt åpen.