Det bør du være opmærksom på, når du designer et kort
Opdateret over en uge siden

Når du uploader et billede, vil vores system automatisk advare dig (rødt ikon), hvis dit billedes opløsning er for lav - dette er for at forhindre, at billedet ser 'pixeleret' ud. Hvis du ser et gult ikon 'OK', betyder det, at fotoet, du har uploadet, er af middelgod kvalitet.

Vi kræver minimum en 300 dpi-opløsning for et tryk af god kvalitet. I praksis afhænger det af billedrammens størrelse, hvilken fotostørrelse der er behov for, for større billedrammer bliver det hurtigt minimum 1500x1500 pixels eller 1 MB i størrelse. Dette betyder, at nogle billeder er OK at bruge i mindre rammer (fx i en kollage) men ikke til et helsides foto.

Det er muligt, at visningen ser pixeleret ud, selvom dit originale foto er godt/skarpt. Dette kan ske, når billedet er zoomet, eller når der bruges et eksternt billedforbedringsværktøj. Brug et andet billede, eller sørg for, at billedet ser godt ud, selv efter du har zoomet det ind 3x. Sørg altid for, at du bruger skarpe og lyse fotos (husk på, det er ikke et klassisk foto på fotopapir men på lykønskningskortmateriale).

Du kan vælge at trykke et billede i lav kvalitet. Vi forstår, at nogle gange har vores kunder kun et foto til rådighed, og kvaliteten er eventuelt ikke så god. Men dette vil komme til udtryk i trykkets kvalitet, og der er ikke meget, vi kan gøre ved det. Du kan prøve at forbedre dit billede gennem nogle af de værktøjer, der er tilgængelige online.