När du överför en bild varnar vårt system automatiskt (röd ikon) om bildens upplösning är för låg – detta för att förhindra att bilden ser "pixelerad" ut. Om du ser en gul ikon "OK" betyder det att överfört foto är av mellankvalitet.

Vi kräver en upplösning på minst 300 dpi för tryck av hög kvalitet. I praktiken beror det på bildramens storlek när man bestämmer vilken fotostorlek som krävs. För större bildramar krävs det snabbt en storlek på minst 1500x1500 pixlar eller 1 MB. Detta betyder att vissa bilder är "OK" att använda i mindre ramar (t.ex. i collage), men inte för foton som fyller en hel sida.

Det är möjligt att förhandsvisningen ser pixelerad ut även om originalbilden är bra/tydlig. Detta kan hända om en bild är inzoomad eller om du använder ett externt verktyg för att förbättra bilden. Använd en annan bild eller se till att bilden ser bra ut även efter att den är inzoomad  3x. Se alltid till att du använder tydliga och ljusa bilder (tänk på att det inte är ett klassiskt foto på fotopapper, utan på hälsningskortspapper)

Du kan välja att trycka en bild med låg kvalitet. Vi förstår att våra kunder ibland bara har en bild tillgänglig och att kvaliteten inte alltid är den bästa. Men detta påverkar tryckningens kvalitet och det finns inget vi kan göra åt det. Du kan försöka att förbättra din bild med ett av alla tillgängliga onlineverktyg.