Varför är mitt foto suddigt eller pixlat?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Suddigt foto

Om ditt foto skrivs ut som suddigt beror det troligen på att originalfotot var suddigt. Suddighet är inte alltid lätt att se – men det kan du genom att zooma in. Om bilden blir mycket suddig är det troligtvis ett suddigt foto.

Tyvärr, med suddiga bilder, är det lilla du, eller så kan vi göra för att fixa bilden. Det bästa alternativet är att ersätta fotot med ett annat foto med högre upplösning och DPI.

Pixelerat foto

För att säkerställa bästa resultat rekommenderar vi att dina foton har 300 DPI för storleken på utskriften. Foton med ett intervall på 150-300 DPI kommer oftast att skrivas ut med bra kvalitet, medan foton med mindre än 150 DPI eller mycket mer än 300 DPI kommer att vara utskrifter av dålig kvalitet. Se alltid till att du väljer den högsta upplösningen av ett foto du har.

TIPS: Om du inte är säker på var du hittar upplösningen och DPI för ett foto, så gör du det här:

• iOS Mac-användare: Högerklicka på bilden eller tryck på Ctrl och klicka. Välj sedan Hämta info från snabbmenyn. Du kommer då att se ett litet popup-fönster som innehåller all information om bilden.

• iOS mobila enheter: Tryck länge på fotot för att öppna åtgärdsmenyn och välj Info från menylistan. Du kommer sedan att öppna den detaljerade informationen om den valda bildfilen, inklusive filformat, storlek, mått, kamera, enhet, DPI, etc.

• PC med Windows-användare: Högerklicka på bilden, vänsterklicka på Egenskaper och vänsterklicka sedan på Detaljer. Där ser du all information om bilden.

• Android-telefonanvändare: Klicka på de tre vertikala prickarna som representerar alternativen på den önskade bilden och välj sedan detaljer

Observera att appar som Whatsapp, Facebook Messenger, iMessage, Instagram och Facebook alla komprimerar dina foton, så att fotot kan trivas bra på din skärm, men det kommer inte alltid att skrivas ut bra.

Om det är en vän som har skickat bilden till dig, be vännen att skicka filen via e-post, Google Photos eller Dropbox eftersom dessa tjänster inte komprimerar filerna.

Se också till att alla motiv är väl upplysta i ditt foto. Naturligt ljus är det bästa alternativet, men annars, se till att bildens ljusstyrka är hög.
Se upp för rörelser i bilden, särskilt med spädbarn, eftersom rörelser som fångas i ett foto kommer att visas som en oskärpa som inte alltid kan upptäckas i upplösningen.

Om ovanstående inte har löst ditt problem kan du alltid kontakta oss via våra supportkanaler (via e-post eller en livechattagent) efter att vår chatbot har försökt lösa det. Du kan komma åt vår chatbot HÄR, och vår support är 24h/7d.