Varför har mitt tryck en annan färg än bilden jag laddade upp?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vi försöker trycka så nära originalfärgen som möjligt, men många faktorer kan påverka detta.

Ibland kan bildfärgen från onlineversionen skilja sig från den tryckta versionen, beroende på skärminställningarna och bildens färgprofil. Du kan kontrollera på flera skärmar för att se om det finns någon färgskillnad och sedan kontrollera skärminställningarna.

Om din produkt trycktes med en något annan färg än bilden du laddade upp beror det troligen på färgprofilen på den uppladdade bilden. Den bästa färgprofilen är CMYK för exakt färgåtergivning. Det finns flera CMYK-färgprofiler, men vi använder CMYK GRACoL 2006.

OBS: Om du laddar upp en fil med en annan färgprofil som RGB, kommer vi alltid att konvertera den till den närmast liknande i CMYK-värden

• CMYK – färgmodell som används vid tryckning, bokstäverna står för Cyan, Magenta, Yellow och Key (svart). Våra tryckmaskiner har därför 4 bläckpatroner med dessa färger och vid utskrift applicerar vi först en färg, därefter appliceras den andra, tredje och fjärde patronen i presskörning, efter varandra.

• För svarta och gråtoner: Vi rekommenderar att du använder enfärgade färger (en kanalfärg, t.ex. C0 M0 Y0 K70)

• För Rich black: Föredragen blandning 60 60 60 100 – totalt 280 för stora element och texter

Om ovanstående inte har löst ditt problem kan du alltid kontakta oss via våra supportkanaler (via e-post eller en livechattagent) efter att vår chatbot har försökt lösa det. Du kan komma åt vår chatbot HÄR, och vår support är tillgänglig 24 timmar om dygnet.