Waarom is mijn foto wazig of korrelig?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wazige foto

Als uw foto als wazig wordt afgedrukt, komt dit waarschijnlijk doordat de originele foto wazig was. Wazigheid is niet altijd gemakkelijk te zien, maar u kunt dit wel doen door in te zoomen. Als het beeld buitengewoon wazig wordt, is het waarschijnlijk een wazige foto.

Bij wazige foto's is het helaas weinig dat jij of wij kunnen doen om het beeld te herstellen. De beste optie is om de foto te vervangen door een andere foto met een hogere resolutie en DPI.

Gepixelde foto

Voor het beste resultaat raden we aan dat uw foto's 300 DPI hebben voor het formaat van de afdruk. Foto's met een bereik van 150-300 DPI worden meestal met een goede kwaliteit afgedrukt, terwijl foto's met minder dan 150 DPI of veel meer dan 300 DPI afdrukken van slechte kwaliteit zijn. Zorg er altijd voor dat u de versies met de hoogste resolutie selecteert van een foto die u heeft.

TIP: Als u niet zeker weet waar u de resolutie en DPI van een foto kunt vinden, gaat u als volgt te werk:

• iOS Mac-gebruikers: klik met de rechtermuisknop op de afbeelding of druk op Control en klik. Selecteer vervolgens Info ophalen in het contextmenu. U ziet dan een klein pop-upvenster met alle informatie over de afbeelding.

• Mobiele iOS-apparaten: druk lang op de foto om het actiemenu te openen en kies Info in de menulijst. U opent dan de gedetailleerde informatie over het geselecteerde afbeeldingsbestand, inclusief bestandsformaat, grootte, afmetingen, camera, apparaat, DPI, enz.

• PC met Windows-gebruikers: Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding, klik met de linkermuisknop op Eigenschappen en klik vervolgens met de linkermuisknop op Details. Daar zie je alle informatie over de foto.

• Gebruikers van Android-telefoons: klik op de gewenste afbeelding op de 3 verticale stippen die de opties vertegenwoordigen en kies vervolgens details

Houd er rekening mee dat apps zoals WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage, Instagram en Facebook allemaal je foto's comprimeren, dus de foto kan goed op je scherm staan, maar hij zal niet altijd goed worden afgedrukt.

Als het een vriend is die je de foto heeft gestuurd, vraag die vriend dan om je het bestand te sturen via e-mail, Google Foto's of Dropbox, aangezien deze diensten de bestanden niet comprimeren.

Zorg er ook voor dat alle onderwerpen goed belicht zijn op je foto. Natuurlijk licht is de beste optie, maar zorg er verder voor dat de helderheid van het beeld hoog is.

Let op beweging in de foto, vooral bij baby's, aangezien beweging die op een foto wordt vastgelegd, wordt weergegeven als een vervaging die niet altijd waarneembaar is in resolutie.

Als het bovenstaande je probleem niet heeft opgelost, kun je altijd contact met ons opnemen via onze ondersteuningskanalen (via e-mail of een livechat-agent) nadat onze chatbot heeft geprobeerd het op te lossen. Je hebt HIER toegang tot onze chatbot, en onze ondersteuning is 24 uur per dag, 7 dagen per week.