Hvorfor er bildet mitt uskarpt eller pikselert?
Oppdatert over en uke siden

Uskarpt bilde

Hvis bildet ditt skrives ut som uskarpt, er det sannsynligvis på grunn av at originalbildet var uskarpt. Uskarphet er ikke alltid lett å se – men det kan du gjøre ved å zoome inn. Hvis bildet blir svært uklart, er det sannsynligvis et uskarpt bilde.

Dessverre, med uskarpe bilder, er det liten deg, eller vi kan gjøre for å fikse bildet. Det beste alternativet er å erstatte bildet med et annet bilde med høyere oppløsning og DPI.

Pikselert bilde

For å sikre det beste resultatet anbefaler vi at bildene dine har 300 DPI for størrelsen på utskriften. Bilder med en rekkevidde på 150-300 DPI vil oftest skrives ut med god kvalitet, mens bilder med mindre enn 150 DPI eller mye mer enn 300 DPI vil være utskrifter av dårlig kvalitet. Sørg alltid for at du velger den høyeste oppløsningen av et bilde du har.

TIPS: Hvis du ikke er sikker på hvor du finner oppløsningen og DPI for et bilde, kan du gjøre det slik:

• iOS Mac-brukere: Høyreklikk på bildet eller trykk på Ctrl og klikk. Deretter velger du Få informasjon fra hurtigmenyen. Du vil da se et lite popup-vindu som inneholder all informasjon om bildet.

• iOS-mobilenheter: Trykk lenge på bildet for å få opp handlingsmenyen og velg Info fra menylisten. Du vil da åpne den detaljerte informasjonen om den valgte bildefilen, inkludert filformat, størrelse, dimensjoner, kamera, enhet, DPI, etc.

• PC med Windows-brukere: Høyreklikk på bildet, venstreklikk på Egenskaper og venstreklikk på Detaljer. Der vil du se all informasjon om bildet.

• Android-telefonbrukere: Klikk på de tre vertikale prikkene som representerer alternativene på ønsket bilde, og velg deretter detaljer

Legg merke til at apper som Whatsapp, Facebook Messenger, iMessage, Instagram og Facebook alle komprimerer bildene dine, så bildet kan like bra på skjermen din, men det vil ikke alltid skrives ut godt.

Hvis det er en venn som har sendt deg bildet, ber vennen sende deg filen via e-post, Google Foto eller Dropbox, siden disse tjenestene ikke komprimerer filene.

Sørg også for at alle motivene er godt opplyst i bildet ditt. Naturlig lys er det beste alternativet, men ellers, sørg for at lysstyrken på bildet er høy.
Se etter bevegelse i bildet, spesielt med babyer, siden bevegelser som er fanget i et bilde vil fremstå som en uskarphet som ikke alltid er synlig i oppløsning.

Hvis det ovennevnte ikke har løst problemet ditt, kan du alltid kontakte oss via våre støttekanaler (via e-post eller en live chat-agent) etter at chatboten vår har forsøkt å løse det. Du kan få tilgang til chatboten vår HER, og supporten vår er 24 timer i døgnet.