Dataintegritet
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vår integritetspolicy är tillgänglig för alla kunder och du kan se villkoren för dem nedan:

INTEGRITETSPOLICY

Optimalprint-tjänsten tillhandahålls av Gelato AS, som har åtagit sig att skydda personuppgifterna för de personer som besöker våra webbplatser och registrerar sig för att använda våra produkter och tjänster. Denna policy beskriver vår dataskyddspraxis och hur vi använder och samlar in de personuppgifter som du delar med oss ​​när du surfar på våra webbplatser och / eller registrerar oss för våra produkter. Vår behandling av dina personuppgifter behövs för att vi ska kunna leverera tjänsten till dig. Vi kan också behandla dina personuppgifter för att uppfylla våra juridiska skyldigheter som förklaras nedan eller på grund av våra legitima intressen.

1. PERSONLIGA DATA VI SAMLAR

Vi samlar in personuppgifter från dig under följande omständigheter:

När du skapar ett konto och gör en beställning: Vi samlar in ditt för- och efternamn, e-postadress, postadress, telefonnummer, lösenord, födelsedatum och / eller ålder, betalningsinformation, t.ex. ditt kreditkort eller PayPal-konto information, utkast till produktdesign som du sparar under ditt konto, innehåll som du väljer att spara under ditt konto, kommunikation och korrespondens som skickas till och från ditt konto, information om köpvanor och preferenser, orderhistorik och / eller kontohistorik.

När du skapar eller designar produkter: Vi kan samla in bilder, text, logotyper eller annat innehåll som du laddar upp eller skickar in, inklusive information relaterad till eller ingår i sådant innehåll, såsom namn, födelsedatum, åldrar och kön för individer till vilka innehåll är relaterat.

När du interagerar med webbplatser för sociala medier:

Du kanske kan registrera och skapa ett konto för att använda tjänsterna med dina Facebook-, Google- eller andra sociala mediekonton. Om du väljer att använda det här alternativet, där det är tillgängligt, kommer vi åt din profilinformation för sociala mediekonton, till exempel ditt namn och din e-postadress.

Tjänsterna kan ge dig möjlighet att ladda upp ett foto från ditt sociala mediekonto, till exempel Facebook och Instagram, och från ditt konto med molnlagringstjänster, till exempel Dropbox. Om du väljer att använda den här funktionen kommer vi åt din profilinformation för sociala mediekonton, inklusive ditt profilfoto och alla foton som du har sparat i ditt sociala mediekonto.

Du kan sluta dela din profilinformation för sociala mediekonton med oss ​​när som helst genom att ta bort Gelatos åtkomst till det kontot. All information som vi samlar in från ditt Facebook eller något annat socialt mediekonto kan bero på de sekretessinställningar du har med det sociala mediet, så vänligen kontakta de sociala mediernas egen integritets- och datapraxis.

2. SYFTE OCH ANVÄNDNING AV PERSONLIGA DATA

Vi använder dina personuppgifter, inklusive ditt innehåll, för följande syften:

· Att ge dig tjänsterna och att utvärdera, ändra och förbättra tjänsterna

· För att du ska kunna konfigurera ditt konto, skapa och designa produkter, bearbeta och fullfölja din beställning

· För att behandla din betalning, underlätta fakturering och utfärda fakturor, i tillämpliga fall

· Att kommunicera med dig och svara på dina önskemål

· Att ge dig kundservice och support

För hantering av företagskonton
· För att hjälpa till att hålla vår webbplats säker och förbättra webbplatsen

Vi använder automatisk information för att analysera trender, administrera webbplatsen och spåra användaraktiviteter på webbplatsen om du har samtyckt till detta i cookiepolicyn.

Vi kommer att skapa anonyma dataposter från personuppgifter genom att utesluta information (t.ex. ditt namn) som gör informationen personligt identifierbar för dig. Vi använder sådana anonyma dataposter för att analysera begäran och användningsmönster så att vi kan förbättra innehållet i tjänsterna och förbättra navigering på webbplatsen.

3. HUR VI DELAR DIN PERSONLIGA DATA

Vi avslöjar dina personuppgifter enligt beskrivningen nedan. Personuppgifter som tillhandahålls av dig eller som vi kan få automatiskt genom din användning av webbplatsen, är inte och kommer inte att säljas, hyras eller delas av oss med någon tredje part utan ditt förhandsgodkännande.

Överföring och lagring av personuppgifter

Dina personuppgifter kommer att överföras, laddas upp, överföras, lagras eller säkerhetskopieras på Gelatos servrar med våra GDPR-kompatibla molnleverantörer i USA, Europa och Kina.

Tjänsteleverantörer från tredje part

Vi kommer att dela dina personuppgifter med tredjepartsföretag och personer som utför tjänster på vår vägnar för att hjälpa oss att tillhandahålla webbplatsen och tjänsterna till dig. För att uppfylla din tryckorder på det mest miljövänliga sättet låter vi skrivaren närmast leveransadress skriva ut dina produkter. Detta kan innebära en överföring av dina personuppgifter från EU. Andra exempel på tjänster som kan tillhandahållas av tredjepartsleverantörer kan inkludera, men är inte begränsade till: bearbetning av kreditkortsbetalningar med vår betalningsleverantör i EU, tillhandahållande av kundservice av våra leverantörer i EU och Filippinerna och underhåll av våra kundlistor av våra tjänsteleverantörer i EU. Tjänsteleverantörer från tredje part som agerar för våra räkning tillhandahålls endast sådana personuppgifter som rimligen krävs för att tillhandahålla den specifika tjänst som de bevaras för. Våra tredjepartsleverantörer är skyldiga att hålla alla dina personuppgifter konfidentiella och att samla in, använda och avslöja dina personuppgifter endast i den utsträckning som krävs för att tillhandahålla tjänsterna för våra räkning. De uppfyller kraven i EU: s GDPR-förordning och har tecknat ett databehandlingsavtal med Gelato.

Annonsörer och marknadsföring från tredje part

Ibland kan vi dela dina personuppgifter på ett sätt så att de bara kan läsas av den avsedda annonsören för att kunna ge dig relevant information och marknadsföringsmeddelanden på den annonseringsplattformen. Vi kan också dela sammanlagd demografisk information och / eller kund-ID-nummer med våra partners och annonsörer. Detta är baserat på ditt samtycke till cookiepolicyn. Vi säljer inte personuppgifter till tredje part för deras egna marknadsföringsändamål.

Tredjeparts betalningsprocessor

För onlinebetalningar använder vi betaltjänsterna från Adyen B.V. Gelato bearbetar, registrerar eller underhåller inte dina kreditkorts- eller bankkontouppgifter. Gelato registrerar den betalningsmetod du har valt. För Optimalprint Premium-medlemmar, för Native app-kunder och kunder som föredrar, kommer Adyen att lagra tillämpliga betalningsuppgifter som du tillhandahåller för att debitera den periodiska avgiften. Detta är också valfritt för alla Optimalprint-kunder.

Affärsöverföringar

Vi kan dela delar av eller alla dina personuppgifter i samband med eller under förhandlingar om fusion, finansiering, förvärv eller upplösning, transaktion eller förfarande som involverar försäljning, överföring, avyttring eller avslöjande av hela eller en del av vår verksamhet eller tillgångar. I händelse av insolvens, konkurs eller mottagande kan personuppgifter också överföras som en affärstillgång. Om ett annat företag förvärvar vårt företag, vår verksamhet eller tillgångar, kommer det företaget att inneha de personuppgifter som vi har samlat in och kommer att ta rättigheter och skyldigheter angående dina personuppgifter som beskrivs i denna sekretesspolicy. Företaget kan behöva ditt samtycke för att fortsätta hantera dina uppgifter.

Överensstämmelse med lag, domstolsbeslut och andra upplysningar

Du erkänner och samtycker härmed att Gelato, efter eget gottfinnande, kan släppa konto och annan personlig information när vi anser att sådan frigöring är lämplig: (a) för att följa en tillämplig lag, stadga, förordningar, domstolsbeslut eller administrativt förfarande; (b) i samband med juridisk utredning; (c) att undersöka eller hjälpa till att förhindra överträdelser eller potentiellt brott mot denna sekretesspolicy eller våra användarvillkor; eller (d) för att skydda rättigheter, egendom eller säkerhet för Gelato, våra användare eller andra. Detta kan inkludera utbyte av information med andra företag och organisationer för bedrägeribeskyttelse och kreditriskreduktion.

Tredjepartswebbplatser

Webbplatsen kan innehålla länkar till tredje parts webbplatser, eller tredje parts webbplatser kan annars vara associerade med webbplatsen. Dessa företag uppfyller GDPR och Gelato har tecknat ett databehandlingsavtal med dem. Gelato ansvarar inte för de policyer och rutiner som ägare av sådana tredjepartswebbplatser använder, inklusive men inte begränsat till deras insamling, användning och utlämnande av dina personuppgifter, och inte heller erbjuder Gelato någon (och uttryckligen förnekar någon) garanti, representation, garanti eller förbund av något slag med avseende på insamling, användning eller avslöjande av dina personuppgifter av någon tredje parts webbplats som är länkad från (eller på annat sätt är associerad med) webbplatsen. Se villkoren och sekretesspolicyn för alla tredje parts webbplatser före användning.

Säkerhet för dina personuppgifter

Vi använder säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förlust eller stöld, samt mot obehörig åtkomst, avslöjande, kopiering, användning eller modifiering. När vi överför mycket konfidentiell information över Internet skyddar vi den genom användning av krypteringsteknik, till exempel SSL-protokollet Secure Socket Layer. Vi skyddar också ditt lagrade lösenord genom användning av krypteringsteknologi.

4. Dina rättigheter angående dina personuppgifter

Småkakor

Optimalavtryck använder kakor och liknande tekniker för att tillhandahålla och stödja våra webbplatser och tjänster, vilket förklaras mer i vår cookiepolicy; www.gelato.com/cookiepolicy Om du inte vill ta emot kakor eller vill bli meddelad om när de placeras kan du ändra detta i cookie-fältet eller ställa in din webbläsare att göra det eller dra tillbaka ditt samtycke med oss. Observera att om kakor är avstängda kanske du inte kan se vissa delar av webbplatsen som kan förbättra ditt besök och du kanske inte kan använda någon eller hela funktionen på webbplatsen och tjänsterna.

Marknadskommunikation

Genom att vara en aktiv och befintlig kund hos Gelato har vi ett legitimt intresse av att marknadsföra våra produkter till dig. Du kan avsluta prenumerationen på den här typen av kommunikation på ditt kundkonto eller när som helst genom att följa anmälningsinstruktionerna i kommunikationen som skickas till dig eller genom att kontakta oss. Trots dina angivna opt-out-preferenser kan vi fortsätta att skicka administrativ och transaktionsrelaterad kommunikation.

Ändra, överföra eller ta bort dina personuppgifter

Vi raderar dina personuppgifter när det inte längre behövs i samband med de syften för vilka de samlades in eller på annat sätt behandlas. Du kan komma åt, granska, uppdatera, korrigera, ta bort eller överföra dina personuppgifter genom att redigera ditt konto via tjänsten. Om du tar bort alla dina personuppgifter helt och hållet, kan ditt konto stängas av.

5. ÄNDRINGAR I DENNA PRIVACY POLICY

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra denna sekretesspolicy av någon anledning. Om vi ​​ändrar det kommer vi att publicera det nya på vår webbsida. Alla icke-väsentliga ändringar av denna sekretesspolicy kommer att gälla från och med den dag de publiceras. Om vi ​​gör några väsentliga ändringar av denna integritetspolicy, kommer vi att meddela dig genom att framträdande meddela om ändringarna på vår webbplats. Eventuella väsentliga ändringar av denna integritetspolicy kommer att gälla 30 (30) kalenderdagar efter det att vi har meddelat om ändringarna på vår webbplats. Dessa ändringar träder i kraft omedelbart för nya användare av vår tjänst.

6. DATaskyddsombud och KONTAKTINFORMATION

Våra kontaktuppgifter:

Gelato AS

Snarøyveien 30C

1360 Fornebu, Norge

Vår dataskyddsansvarig:

Om du tror att Gelato inte fullgör sina skyldigheter enligt EU: s GDPR-förordning eller annan tillämplig sekretesslagstiftning, har du också rätten att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet.