Hvorfor er mit billede sløret eller pixeleret?
Opdateret over en uge siden

Sløret foto

Hvis dit billede er udskrevet som sløret, skyldes det sandsynligvis, at det originale billede var sløret. Sløring er ikke altid let at se – men det kan du ved at zoome ind. Hvis billedet bliver meget sløret, er det sandsynligvis et sløret billede.

Desværre, med slørede billeder, er det lille dig, eller vi kan gøre for at rette billedet. Den bedste mulighed er at erstatte billedet med et andet foto med en højere opløsning og DPI.

Pixeleret foto

For at sikre det bedste resultat, anbefaler vi, at dine billeder har 300 DPI for størrelsen på printet. Fotos med en rækkevidde på 150-300 DPI vil oftest printe med god kvalitet, mens billeder med mindre end 150 DPI eller meget mere end 300 DPI vil være dårlig kvalitet. Sørg altid for, at du vælger den højeste opløsning af et billede, du har.

TIP: Hvis du ikke er sikker på, hvor du kan finde opløsningen og DPI for et billede, kan du gøre det her:

• iOS Mac-brugere: Højreklik på billedet eller tryk på Ctrl og klik. Vælg derefter Få oplysninger i genvejsmenuen. Du vil derefter se et lille pop-up vindue, der indeholder alle oplysninger om billedet.

• iOS-mobilenheder: Tryk længe på billedet for at åbne handlingsmenuen og vælg Info fra menulisten. Du vil derefter åbne de detaljerede oplysninger om den valgte billedfil, herunder filformat, størrelse, dimensioner, kamera, enhed, DPI osv.

• PC med Windows-brugere: Højreklik på billedet, venstreklik på Egenskaber, venstreklik derefter på Detaljer. Der vil du se alle oplysningerne om billedet.

• Android-telefonbrugere: På det ønskede billede skal du klikke på de 3 lodrette prikker, der repræsenterer mulighederne, og derefter vælge detaljer

Bemærk, at apps som Whatsapp, Facebook Messenger, iMessage, Instagram og Facebook alle komprimerer dine billeder, så billedet kan godt lide på din skærm, men det vil ikke altid udskrives godt.

Hvis det er en ven, der har sendt dig billedet, skal du bede vennen om at sende dig filen via e-mail, Google Fotos eller Dropbox, da disse tjenester ikke komprimerer filerne.

Sørg også for, at alle motiver er godt oplyst på dit billede. Naturligt lys er den bedste mulighed, men ellers skal du sikre dig, at billedets lysstyrke er høj.

Hold øje med bevægelse i billedet, især med babyer, da bevægelser, der er fanget på et billede, vil fremstå som en sløring, der ikke altid kan registreres i opløsning.

Hvis ovenstående ikke har løst dit problem, kan du altid kontakte os via vores supportkanaler (via e-mail eller en live chat-agent), efter vores chatbot har forsøgt at løse det. Du kan få adgang til vores chatbot HER, og vores support er 24 timer i døgnet.